Welcome

Welcome to the Cargo Floor blog page. Here you will find information about our latest products, special installations, and everything related to Cargo Floor. Do you have any questions or comments? Please contact marketing@cargofloor.com Enjoy!

Horizontaal lossen versus kippen: Veiligheid voorop

 

In de transport- en logistieke sector is het laden en lossen van goederen een cruciale taak. Efficiëntie en veiligheid spelen hierbij een belangrijke rol. Twee veelgebruikte methodes zijn horizontaal lossen met Cargo Floor en kippen met een traditionele kipper. In deze blog vergelijken we beide methodes op het gebied van veiligheid, met als doel een weloverwogen keuze te kunnen maken voor uw bedrijf.

Veiligheidsrisico's bij kippen

Het kippen van vrachtwagens brengt verschillende veiligheidsrisico's met zich mee:

  • Instabiliteit van de lading: Tijdens het kip-proces kan de lading gaan schuiven of kantelen, wat kan leiden tot letsel of schade aan de lading.
  • Valgevaar: Medewerkers die op de laadbak of in de buurt van de kipper staan, lopen het risico te vallen of bekneld te raken.
  • Slijtage en schade: Het constante kippen van de vrachtwagen kan leiden tot slijtage aan de scharnieren en andere onderdelen van de kipper, wat het risico op defecten en ongevallen vergroot.

Veiligheidsvoordelen van horizontaal lossen met Cargo Floor

Horizontaal lossen met Cargo Floor biedt een aantal belangrijke veiligheidsvoordelen ten opzichte van kippen:

  • Geconcentreerde beweging: De lading wordt gecontroleerd en soepel naar beneden bewogen via de schuifvloer, waardoor het risico op verschuiven en kantelen aanzienlijk verkleind wordt.
  • Veilige positie voor medewerkers: Medewerkers hoeven niet op de laadbak te klimmen of in de buurt van de vrachtwagen te staan tijdens het lossen. Hierdoor is het risico op valpartijen en beknelling nihil.
  • Minder slijtage: De schuifvloer van Cargo Floor beweegt soepel en geruisloos, waardoor er minder slijtage is aan de onderdelen van het systeem. Dit vermindert het risico op defecten en ongevallen.

Naast de verbeterde veiligheid biedt horizontaal lossen met Cargo Floor nog diverse andere voordelen:

  • Efficiënter laden en lossen: De schuifvloer zorgt voor een snellere en efficiëntere manier van laden en lossen, waardoor u tijd en geld bespaart.
  • Minder laadschade: De gecontroleerde beweging van de lading minimaliseert het risico op schade aan de lading.
  • Lagere milieubelasting: Horizontaal lossen met Cargo Floor is een energiezuinige methode, wat resulteert in een lagere CO2-uitstoot.

Conclusie

Wanneer veiligheid vooropstaat, is horizontaal lossen met Cargo Floor de duidelijke keuze. Dit systeem elimineert de risico's die gepaard gaan met kippen en biedt een veilige werkomgeving voor uw medewerkers. Bovendien verhoogt Cargo Floor de efficiëntie, vermindert laadschade en draagt bij aan een lagere milieubelasting.

Overtuigd van de voordelen van horizontaal lossen met Cargo Floor? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Cargo Floor: Veilig laden en lossen, elke dag weer